Kanelsnegle med Overskudsurdej

Frisk hjemmebagt kanelsnegle lavet af overskud surdej. Den perfekte balance mellem sødme og ‘tanginess’ fra surdejen. Disse snegle fylder dit hus med en vidunderlig duft af kanel. 😉 Derfor deler jeg min nyeste overskudsurdej opskrift med dig til en særlig godbid! 😊

Jeg bruger 100% overskudsurdej til denne opskrift, og jeg lavede min videovejledning så detaljeret som muligt for at hjælpe dig med at bage min opskrift. 😊

Min andre overskudsurdej opskrifter:

Ingredienser til snaskede kanelsnegle med overskudsurdej (12 stk).

  • 150g overskudsurdej 3-dage gammel og opbevare i køleskabet (100% hydrering)
  • 100g neutral flødeost
  • 100g sødmælk, kold
  • 390g Manitoba mel
  • 80g sukker
  • 5g fint havsalt
  • 116g (ca. 2 store æg) æg
  • 60g piskefløde

Kanelsukker fyld

  • 230g brunfarin
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk god kvalitet kanel pulver

Andet

  • vegetabilsk olie til smøring af bulkbeholderen og dine hænder
  • ekstra mel til rulning af dejen
  • 20g til 30g smeltet smør til børstning af dejen

Fremgangsmåde (video)

  1. Tag din overskudsurdej ud fra køleskabet og lad den stå på stuetemperatur i 2 til 3 timer.
  2. Tilsæt overskudsurdej, flødeost, mælk, mel, sukker og salt i en røremaskine.
  3. Mens dejen æltes med en dejkrog, tilsættes gradvist æg. Ælt i ca. 15 minutter.
  4. Overfør dejen i en let smurt beholder eller skål.
  5. Jeg smører min hånd med vegetabilsk olie, når jeg rører dejen fordi den stadig er klæbrig. Dejen har ikke nået fuld glutenudvikling. Derfor udfører vi nogle folder for at styrke dejen. Dæk og lad dejen hvile ved stuetemperatur i 1 time.
  6. 1x stræk og fold / dæk og hvil i 1 time. Udfør glutenstrækningstesten for at kontrollere din dejstyrke.
  7. 2x luftfold / dæk og hvil dejen per 1 time. Venligt se min video for at se hvordan jeg gør min fold.
  8. Til kanelsukker skal du bruge: rør brunfarin, salt og kanel.
  9. Drys lidt med ud på bordpladen og hæld dejen ud. Kom lidt mel på din hænder og kagerulle. Træk forsigtigt dejen ud, indtil den har en stor rektangulær form. Vær blid.
  10. Rul dejen ud til ca. 36cmx48cm.
  11. Pensle smeltet (stuetemperatur) smør jævnt på dejen, glem ikke at sprede det til kanterne. Drys kanelsukker over dejen, og fordel den jævnt. Klap fyldet let til dejen.
  12. Rul dejen nedad mod dig til en lang træstamme (48 cm). Træk dejen let, når du ruller den for at skabe tætte og tyndere lag, hvilket resulterer i en rulle med flere spoler.
  13. Jeg “mærker” let dejen først for at sikre, at hvert stykke have det samme størrelse. Skær dejen i sektioner på 4 cm.
  14. Brug ny og ren tandtråd til at skære kanelsnegle.
  15. Beklæd en bradepande eller springform med bagepapir. Min bradepande er 38cmx28cm. Læg kanelsneglene ned (skåret overflade opad) i din bradepande eller form med lidt mellemrum.
  16. Dæk bradepande/form med husholdsningsfilm og stil dem på køl i 8 timer. Eller kan du også lad kanelsnegle hæve i 3 til 5 timer ved stuetemperatur ved 25C til 27C, indtil kanelsnegle næsten fordobles i størrelse.
  17. Tag dejen ud af køleskabet og vær ikke foruroliget, hvis du ser nogen sukkerholdig væske, der lækker ud af kanelsneglene, det er helt normalt. Lad dem hæve på køkkenbordet i 3 til 5 timer ved 25C til 27C, indtil kanelsneglene næsten fordobles i størrelse.
  18. Forvarm ovnen (alm. ovn ikke varmluft) til 200C. Når dejen er klar til at bages, hældes lunken piskefløde over kanelsneglene.
  19. Placer bagepladen i den nederste tredjedel af ovnen og bager kanelsneglene i 20 til 25 minutter.
  20. Fjern kanelsneglene fra ovnen og lad dem køle af i bradepande.
  21. De smager allerbedst når de stadig er lidt lune. 🤗😉

 

Notify when new recipes are published

FOLLOW ME ON YOUTUBE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*