Berlinere Donuts

Her får du min opskrift på de mest lækre hjemmelavede berlinere donuts fyldt med smag, bløde og har en saftig og luftig krumme. Jeg gennemgik et par versioner, før jeg ankom til denne opskrift og har elsket at lave hjemmelavede donuts siden da. Se denne videovejledning til Berliner Donuts.

At lave hjemmelavede Berlinere er faktisk lettere end du tror. Den sværeste ting ved at lave dem er den lange hævetid – det kræver lidt tålmodighed, da de gerne vil hæve for at blive lækre og luftige.

Berlinere Donuts spises bedst den samme dag, de er lavet. Men du kan også opbevare stegte donuts i fryseren, hvilket hjælper med at holde dem friske længere.

Du skal bruge (ca. 16 Berlinere Donuts)

  • 525g Manitoba mel
  • 180g sødmælk, lunkent
  • 7g tørgær eller 29g frisk gær
  • 60g sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 mellemstore æg, stuetemperatur
  • 100g smør, blødt
  • 1 tsk vaniljesukker, kan undlades

Til vaniljecremen

  • 50 gram sødmælk
  • 40 gram hvedemel
  • 100 gram flormelis
  • 4 æggeblommer (jeg brugte pasteuriseret æggeblommer)
  • 50 gram smør, terninger og blødgjort (eller du kan erstatte 50 gram piskefløde)
  • 1 tsk vanilje bønner (frø fra 1 vanilje pod) eller 2 tsk vanilje ekstrakt

Fremgangsmåde (video)

I en lille gryde, varme mælk, indtil det er lunkent. Sørg for, at smør og æg er ved stuetemperatur. Hæld mel, sukker, salt og tørgær i skålen af en røremaskine. Rør med en dejkrog derefter tilføje lunkent mælk og ælt dejen på et lavt niveau. Tilsæt 1 æg ad gangen. Ælt dejen i 5 minutter, indtil du har en glat og fast dej. Tilsæt 1 spsk. smør ad gangen, mens du ælter. Fortsæt med at ælte, indtil alt smør er tilsat (ca. 15 minutter), og ælt, indtil dejen bliver elastisk og ikke længere er klistret og ikke længere revet. Tag glutenprøven. Se min videovejledning her. Tag dejen ud af skålen, form den til en kugle og læg den i en let smurt skål. Dæk med skålen med plastfilm og lad hæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.

Læg 16 mellemlægspapir på tre bageplader. Eller hvis du har ingen mellemlægspapir, du kan klippe et bagepapir til 16 stk (firkantet). Del dejen i 16 portioner, ca. 60g. Forme dej stykkerne til små kugler og placere dem med en tilstrækkelig afstand mellem dem, på de bageplader. Dæk dej stykkerne med plastfilm i 1,5 til 2 timer på et varmt sted, eller 3 til 4 timer ved stuetemperatur eller , indtil de er fordoblet i størrelse. Men stadig skal du tjekke din dej gang på gang, fordi der er mange faktorer, der bestemmer længden af hævetiden.

Læg nok olie i en stor gryde eller frituregryde og bring maksimalt varme til 170C. Steg Berlinere i 2 til 3 minutter på hver side, eller steges indtil lidt gyldent. Se videovejledningen for at se, hvordan jeg steger mine donuts. Efter stegning, fjerne Berliner Donuts fra olien og dræn godt på køkkenrulle. Gentag den samme stegning metode, indtil du har stegt alle dine donuts.

Rør fyldet ind i kanten af Berliner, og vend dem i det forberedte sukker og støv med lidt pulveriseret sukker. Berliner skal være lidt varm, når den rulles i sukker, så sukkeret klæber bedre.

Vaniljecremen (video)

Hæld mælken i en gryde og opvarm den langsomt over medium varme. Varm mælken op, indtil der begynder at dannes bobler rundt om kanterne, men lad ikke mælken koge. Fjern derefter fra varmen.

I en mellemstor skål tilsættes og piskes mel og pulveriseret sukker sammen. I en anden skål piskes æggeblommer godt i 30 sekunder. Pisk melblandingen ind, indtil du har en tyk, pasta-lignende blanding. Tilsæt langsomt en spiseskefuld af den varme mælk til æggeblommeblandingen, og pisk den mens du tilføjer den. Hvis du tilføjer den varme mælk til æg blandingen for hurtigt, ender du med røræg! Bliv ved med at tilsætte mælken en lille mængde ad gangen og piskeris, indtil de to blandinger er grundigt kombineret.

Når ægget og mælken er grundigt kombineret, hældes blandingen gennem en fin sigte, der er sat over gryden og anbringes på medium varme. Tilsæt smørret, mens du konstant pisker, indtil blandingen tykner og koger i ca. 3 minutter. Cremen bliver tyk og blank, har ikke skum på toppen og fjernes straks fra varmen. Du kan hælde cremen gennem en fin sigte igen over en lille skål, hvis du vil. Pisk derefter vaniljen ind. Overfør vaniljecremen til en skål, og dæk derefter med plastfilm, tryk det mod cremens overflade for at forhindre, at der dannes en hud. Opbevares i køleskab, indtil det er kølet, mindst 4 timer og op til 2 dage.

Fyld donuts: Overfør cremen til en sprøjtepose med en lille rund tip. Stik et hul i siden af ​​hver doughnut og fyld med vaniljecreme. Donuts skal serveres, så snart de er fyldt. De er bedst samme dag som de er lavet.

 

Tags

Notify when new recipes are published

FOLLOW ME ON YOUTUBE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*